torstai 2. helmikuuta 2012

Miksi olohuoneeni matolla on kylpyankka ja vessaharja?

Eilen illalla, ihmeteltyäni, miksi olohuoneeni matolla on kylpyankka ja vessaharja, pysähdyin (taas) miettimään asioita; miten tähän on tultu. Miten ihmeessä hetki sitten mulla oli mies ja kolme koiraa, koiraharrastuksia, kävin koulua eläintenkouluttajan tutkintoa varten Pohjanmaalla saakka ja koulutin muita ihmisiä koirineen, ja nyt... Yksi koira, joka sekin oli välillä mualla, puolivuotias vauva ja se "tärkein": EI miestä.

Etsin blogilistalta yksinhuoltajuuteen liittyviä blogeja; useita. Sitten yksinodottamiseen; vain kaksi. Missä kaikki muut ovat? Tässä olen kuitenkin minä, 31-vuotias, 6 kuukautta vanhan vauvan yksinhuoltaja. Miten hitossa tässä elämässä näin kävi? Sitä ihmettelen. Samalla teen käsitöitä, lämmitän eineksiä ja sompailen vauvan kanssa tässä loputtomien ohjeiden ja kasvatusneuvojen suossa, joita en kuitenkaan lue.

7 kommenttia:

 1. Täällä on vähän samanlainen tarina, eli oli mies, neljä koiraa ja lapsi tulossa, mikä vaihtuu tässä kesään mennessä johonkin sen tyyppiseen kuin 1-2 koiraa, lapsi ja ei miestä. :-(

  VastaaPoista
 2. Mä olin kans yksinodottaja, nykyään yksinhuoltaja. Täällä sitä nyt rämmitään, puolitoistavuotiaan pojan kanssa. :P Koira oli mullakin, mutta sen jouduin antamaan pois.

  VastaaPoista
 3. Kohtalotoveri täällä myös. Puoli vuotta sitten oli lapsi kissa ja mies, nyt lapsi, toinen tulossa ja kissa. Ei miestä. Mies muutti syksyllä muutaman viikon tuttavuuden jälkeen yh-työkaverinsa ja hänen lapsensa luokse ja teki samalla minusta yh:n ja yksinodottajan (tyttö 12/11 ja la 6/12). Mahtavaa, mutta elämä on! Sijainti mullakin Espoo.

  VastaaPoista
 4. Oona, meillä on näköjään samoihin aikoihin LA ja olen muuttamassa Espooseen nyt maaliskuussa. Jos kiinnostaa vaihtaa ajatuksia vaikka sähköpostitse tai käydä kahvilla, niin mut saa kiinni osoitteesta paivankakkara79@gmail.com. Muutkin saa toki kirjoitella! Itse kaipaisin kovasti hengenheimolaisia.

  Meillä on myös facebookissa salainen ryhmä, jossa on yksinhuoltajia ja yksinodottajia - Uudeltamaalta useampikin. Voin neuvoa liittymisen kanssa, jos kiinnostaa.

  VastaaPoista
 5. ilmottaudun minäkin. kommentoin jo tuohon toiseenkin mutta jäin n 3kk raskaana yksin ja sain lapsen yksin. Olen totaaliyh, eli isä ei edes tapaa poikaansa. Lapsi on nyt yli 3v ja kaikki menee varsin hyvin. Olemme Hgissä. Mä kirjottelin silloin aiemmin blogia mutta lopetin jossain vaiheessa kun lapsi kasvoi. Aikansa kutakin.

  VastaaPoista
 6. Tervetuloa. Laitan sinulle meiliä, Päivänkakkara.

  VastaaPoista
 7. Onhan meitä! Täällä yksi yksinodottaja lisää, tosin sikäli erilaisessa ja vähemmän rankassa tilanteessa, ettei lapsen isän kanssa seurusteltu missään vaiheessa. Tosin luoja tietää mitä tästä vielä tulee. La. elokuussa.

  VastaaPoista